Hop ned til hovedindholdet

Destination: Oversøiske rejsemål

Verdens mest fjerntliggende ø

2.800 km fra Sydafrika og 3.200 km fra Sydamerika ligger den britiske øgruppe Tristan da Cunha.

Det er verdens mest fjerntliggende beboede ø-kæde. Den er så fjernt væk fra alt, at da en vulkan gik i udbrud i 1961, vurderede man at man lige så godt kunne evakuere hele øgruppes befolkning til England.

Men den er ikke blot fjernt væk, den er, fra officiel side, på ingen måde gæstfri.

Vi citerer fra den officielle hjemmeside:

"Der er ingen pakkerejser for individuelle rejsende, der er ingen hoteller, der er ingen lufthavn, ingen ferierepræsentanter, ingen rejseguider, ingen natklubber, ingen restauranter, ingen jetski og det er heller ikke sikkert at bade."

Alle besøgende skal på forhånd søge om tilladelse før deres ankomst gennem Ø-rådet, og de skal også have en ren straffeattest og en attest fra det lokale politi (det tager cirka 8 uger).

Der er omkring 10 sejladser om året fra Cape Town i Sydafrika og fra Namibia, som hver tager fem til seks dage for at nå ud til øerne. Det koster fra 6.000,- til 10.500,- for en tur / retur billet.

En liste over tilgængelige skibe kan findes på den officielle hjemmeside i faktaboksen til højre.

Men som sagt; de er ikke særligt gæstfrie, det skal dog nævnes at naturen er i særklasse og bl.a. lever Verdens største bestand af Rødfodet springpingvin på Tristan da Cunha.

NB! Hvis og såfremt en af vores mere eventyrlystne læsere, skulle få lagt vejen forbi Tristan da Cunha, så hører vi meget gerne fra dig. 

FAKTA

Tristan da Cunha er en øgruppe i Sydatlanten med 238 indbyggere, og består af fire store vulkanøer. Tristan da Cunha er navnet på hovedøen og hele øgruppen. Andre større øer i øgruppen er Inaccessible Island og Nightingale Island.

Hovedbyen Edinburgh er Tristans eneste bosættelse. En helt ekstraordinær landsby med omkring 300 indbyggere, som ligger ved foden af ​​den 2060 meter høje vulkan.

 

Web: www.tristandc.com