Hop ned til hovedindholdet

Destination: Europa

Verdens bedste hotel restaurant

London er kendt for sine ultra-luksushoteller. Faktisk er byen nærmest det globale epicenter for femstjernede hoteller. Men nu har den britiske hovedstad indledt en helt ny æra af vild luksus med åbningen af ​​The OWO.

Af Christian Adamsen

Selve ejendommen er monumental af flere grunde; Hotellet ligger i den historiske Old War Office-bygning i Whitehall, det markerer samtidigt det allerførste af de legendariske Raffles-hoteller i byen og så huser de Saison, som pt. er verdens bedste hotel restaurant.

Som altid, når man går efter perfektion, var der et stykke vej til målet for Raffles. Otte år har restaureringen taget og den samlede investering løber indtil videre op i den nette sum af 12,3 milliarder kroner.

En klasse for sig selv

Når man træder ind i Saison, er stemningen intet mindre end fortryllende: designet forener problemfrit klassisk æstetik med moderne følsomhed. Interiøret er udsmykket med overdådige møbler, komplekse detaljer og blød belysning, der skaber en atmosfære af raffineret intimitet.

Restaurantens indretning hylder bygningens historie, mens den omfavner en moderne flair og slår tonen an for en spiseoplevelse, der er både fordybende og sofistikeret. Saison står ikke kun som et vidnesbyrd om Londons gastronomiske udvikling, men positionerer sig også som en selvstændig destination for dem, der søger en kulinarisk rejse, der overskrider det sædvanlige; restaurantens strategiske placering i Raffles London på The OWO i det tidligere historiske bibliotek i regeringsbygningen, forstærker dens forpligtelse til at tilbyde en oplevelse uden sidestykke, hvilket bidrager til hotellets status som en fremtrædende aktør i Londons gæstfrihedslandskab.

Rivieraen og lokale produkter

En integreret del af hele projektet var at indgå partnerskab med den berømte kok Mauro Colagreco. Den talentfulde kok, der fik tre Michelin-stjerner hos Mirazur, har udviklet tre forskellige koncepter inde i The OWO, som er inspireret af rivieraen og benytter de bedste af Storbritanniens råvarer, typisk med en snert af lokale maritime retter såsom skotsk slethvar med ørredrogn eller dagens fangst marineret i græskarbouillon. Men de landbaserede proteiner er heller ikke til at komme udenom. West country lam og Hereford ribeye er to af grundpillerne.

Hver ret er et mesterværk, et lærred af kulinarisk kunst, der pirrer smagsløgene og udfordrer traditionelle forestillinger om gastronomi.

Inspirationen er royal

Englænderne har været tiltrukket af rivieraen som rejsemål siden 1800-tallet. Det hele kulminerede med dronning Victoria, som besøgte den franske og italienske riviera for første gang i 1882. 

Hendes tilstedeværelse på Rivieraen betød at det blev det foretrukne feriested for britiske, og lidt senere europæiske og amerikanske rejsende, kunstnere og forfattere.

Restaurant Saison er inspireret af den vedvarende britiske passion for Rivieraen, og den måde generationer er blevet tiltrukket af den landlige livsstil og det smukke naturlige lys.

London Sling

Så er der drinksene - selvfølgelig! Intet London-hotel med respekt for sig selv kan undvære sin karakteristiske cocktailbar, og Raffles at The OWO kan prale af et par prisværdige koncepter. The Guards Bar and Lounge er et stateligt, træbeklædt mødested, hvor den omfattende menu opdeler udvalget efter smagsprofiler: bær, tropiske, krydderier osv. 

Der er også en sektion, der udelukkende er dedikeret til Slings fra hele kloden. Den hylder det faktum, at den originale Raffles-ejendom, en halv verden væk, var fødested for sit hjemlands mest ikoniske cocktail - Singapore Sling. Den nye London Sling, skabt med lokal honning, limeblads te og en gin, lavet specielt til hotelmærket af Sipsmith, vil blive sin egen klassiker.

 

 

FAKTA

Raffles London at The OWO

Ligger i: Old War Office Building

Adresse: 57 Whitehall, London SW1A 2BX, Storbritannien

Web: www.raffles.com/london/

Hotellet har ni restauranter, tre barer, et Guerlain spa, 20 meter swimingpool, fitness rum osv., osv.

Restaurant Saison

Åbningstider:

MIDDAG - onsdag til søndag 17:30 - 22:00

Kontakt:

Tlf.: (+44) 20 3907 7520

Mail: maurocolagreco.london@raffles.com

Chefkokken Mauro Colagreco (til venstre i foto)

Som nyuddannet kok tog Colagreco til Frankrig og arbejdede sammen med Bernard Loiseau indtil hans død i 2003. Han arbejdede derefter i Paris med Alain Passard på l'Arpège, Alain Ducasse på Hotel Plaza Athénée og tilbragte endelig et år på Le Grand Véfour.

Colagreco etablerede Mirazur i Menton i 2006, og på mindre end et år fik han sin første Michelin-stjerne. Hans anden Michelin-stjerne blev tildelt seks år senere. Hans tredje Michelin-stjerne blev tildelt i januar 2019.

I juni 2019 blev Mirazur kåret som den bedste restaurant i verden.

 

Daglig leder David Lepage (til højre i foto)

David Lepage leder og administrerer køkkendriften inden for Saison.

 Han har mange års kulinarisk erfaring efter at have arbejdet på luksushoteller, herunder Mandarin Oriental London, Rosewood Baha Mar og The Ritz-Carlton Montreal. Før han kom til Raffles London på The OWO, arbejdede han i over et årti for kokken Daniel Boulud i New York, London og i Bahamas.