Hop ned til hovedindholdet

Destination: Europa Norden Oversøiske rejsemål

MUST TRY - Hurtigruten

MS Troldfjord - Hurtigruten

Hurtigruten startede tilbage i 1892, som post- og fragtskibe. Succesen var umiddelbar og har egentlig været det lige siden.

Af Christian Adamsen

Hurtigruten guider dig gennem Norges mest afsidesliggende områder – inklusive Svalbard-øgruppen, nogle af de nordligste beboede øer på planeten.

Fra september til april sejler North Cape Express (en 13-dages tur med anløb i 16 havne) fra Oslo til Nordkap og derefter sydpå til Bergen. Om sommeren begynder Svalbard-ekspressens otte dage lange rejse til Bergen og skrider frem mod nord, med udvidede havneanløb og udflugter i syv byer, før den krydser polarcirklen og lægger til i Longyearbyen, en mineby på Spitsbergen, Svalbards hovedø. 

Hos Hurtigruten er man særdeles kyndige i at forberede sine gæster med gode foredrag ombord på skibet, og man passer rigtig godt på gæsterne, når man går i land.

Trollfjords tre restauranter prioriterer det skandinaviske køkken (laks, rensdyr, tyttebær m.m.) og madkulturen hos det oprindelige samiske folk. Skibets 277 hytter og 12 suiter (med walk-in closets, hjørnebadekar og gulv til loft vinduer) tilbyder et hyggeligt tilflugtssted fra det til tider barske vejr. Og typiske nordiske adspredelser som akvavitsmagninger, saunaer med havudsigt og polare dyk efterlader ingen tvivl om hvor du er, og hvem du sejler med. 

10-dages sejladser fra 21.000,- pr. person.

 

FAKTA

Sejler langs Norges kyst fra Oslo til Svalbard. Turene kan kombineres på kryds og tværs og fra få dage til flere uger.

Se mere: www.hurtigruten.com/da-dk/rejser

Rejser med Hurtigruten kan købes hos Profil Rejser: www.profil-rejser.dk

 

Note! Visse hjemmesider skriver at Svalbard-øgruppen er de nordligste beboede øer på planeten med kun 1.350 km til Nordpolen. Men det er de ikke, skønt de ligger tæt på. De nordligste beboede øer på planeten er Alert i Canada med kun 817 km til Nordpolen.