Hop ned til hovedindholdet

Destination: Europa

Hotel Lutetia

MUST TRY 

En perle blandt hoteller

Af Pernille Le Marc

Lutetia blev opført i 1910 af Boucicaut familien, som også var grundlægger af det eksklusive stormagasin Le Bon Marché, beliggende et stenkast fra Lutetia.

Lutetia er det første og eneste palads beliggende på Seinens sydlige flodbred. Det ligger i det historiske kvarter Saint-Germain-des-Prés, som er kendt for at være samlingssted for forfattere og malere, og som af mange anses for at være Paris’ hjerte og sjæl.

Luksus ligger i detaljerne

Interiøret forener linjer fra 1930’ernes Belle Epoque med moderne farver og materialer. Vægpaneler er udført i eukalyptustræ fra gulv til loft, badekar og håndvaske er hugget i marmormonolit, jacquard puderne er fra Hermes, glasset fra Murano og møbler fra Poltrona Frau.

Den 17 meter lange pool er dækket af mosaikker og omgivet af marmor, og elevatorerne er dekoreret med smukke bronzedetaljer. Bag receptionen i stueetagen har Jean-Michel Wilmotte udført et bibliotek med 16.000 bøger fra forlaget Gallimard, opvarmet af en pejs og indrettet med stole designet af Gio Ponti. I ægte Saint-Germain-des-Prés-stil spilles der hver aften live jazz-musik i baren Joséphine. Brasseriet Lutetia, som fordeler sig over to etager, er dekoreret med store søjler malet af kunstneren Jean Le Gac, og køkkenet ledes an af den trestjernede kok Gérald Passédat

Parisisk chicness

De mindste værelser optager 28 m2, mens den største suite breder sig over 210 m2. Paladset omfatter i alt 47 suiter, herunder syv signatursuiter, såsom ”Eiffel”, ”Littéraire”, ”Haute Couture”, ”Coppola” og ”Saint Germain”. Mens minimumsprisen er 850€ per nat, kan man lettere komme i nærheden af en frokostmenu i restauranten Aristide, som starter ved 38€. Dermed er paladset blevet et yndet tilflugtssted for smarte parisere, der kommer her for at spise frokost, forretningsmiddag eller nyde en drink i baren. For Lutetia er indbegrebet af parisisk chicness, som Serge Gainsbourg også konstaterer i sin sang ”Au bar du Lutetia” fra albummet ”Frenchy” (2003).

 

Hôtel Lutetia

Adresse: 45 Bd Raspail, 75006 Paris, Frankrig

Telefon: (+33) 1 49 54 46 00 

Web: hotellutetia.com