Hop ned til hovedindholdet

Destination: Oversøiske rejsemål

MUST SEE USA

MUST SEE MIAMI Wynwood Art District

Det er sjovt at kigge på de kunstfærdige butiksudstillinger i Designers District, men hvis det er ægte kunst du er ude efter, så har Miami svaret på alle dine ønsker.

Tekst & foto: Christian Adamsen, Graffiti af Ernest Zacharevic

Wynwood Art District blev etableret i 2003 af en gruppe kunsthandlere og er i dag hjemsted for mere end 70 gallerier, fem museer, 12 kunst studier og frem for alt, The Wynwood Walls, som basalt set er graffiti og street art ud over hundrede vis af bygninger, containere og hvad der ellers lige er for hånden.

En gåtur gennem Wynwood Art District er en udendørs kunst rejse gennem noget af det bedste moderne kunst har at tilbyde. Peter Tunney, Ron English, Logan Hicks, Ernest Zacharevic, Beau Stanton, Santiago Rubino er blot nogle af de få street artist som har værker hængende.

Der findes mange byer, som efterhånden har givet kunstnere områder, gader eller blot nogle mure til at udfolde deres kunst på. Som regel virker det lidt som om bystyret gerne vil kontrollere grafittien og gadekunsten og som regel er resultatet også derefter – konformt og super kedeligt. 

I Miami er det fuld af spræl, spillevende, enormt inciterende, virkelig smukt og ganske udfordrende for dine sanser.

Wynwood Art District er i sig selv en flybillet til Miami værd.

 

 

Fakta

Wynwood Art District er et distrikt i Wynwood-kvarteret i Miami, Florida.

Det er afgrænset af North 36th Street, North 20th Street, I-95 og Northeast First Avenue.