Hop ned til hovedindholdet

Destination: Oversøiske rejsemål

Luksustoget som aldrig kører

Sydafrika er hjemsted for nogle af de mest luksuriøse og nostalgiske togrejser i verden. Men for visse entusiaster er et tog, der absolut ikke kører nogen steder, nu blevet landets stjerneattraktion.

Tekst Christian Adamsen, Foto: Kruger Shalati

Toget Kruger Shalati er i virkeligheden et hotel i Skukuza i Kruger National Park, et af Afrikas største vildtreservater og en del af et UNESCOs verdensarvssted. I 2016 fik en flok entrepenører indenfor rejsenbranchen (Motsamayi Tourism Group), den "skøre" ide at renovere den gamle bro, købe et udtjent tog og sætte det i stand til perfektion og parkere det permanent på broen. Og - Voila - et helt nyt luksus hotel koncept var født.

Kun suiter

Kruger Shalati består af et sæt togvogne renoveret til 24 moderne suiter med balkoner og pool med udsigt over Sabie-floden.

Toget, eller hotellet, som det jo egentlig er, kombinerer luksusindkvartering med en intim atmosfære og udsigt til dyrelivet, herunder Afrikas "Big Five": L​øver, leoparder, næsehorn, elefanter og bøfler.

 

Lokale råvarer

Lokale gartnere har plantet oprindelige arter af grøntsager og frugt på hotellets område og passer en køkkenhave med råvarerne, som benyttes i Kruger Shalatis fine restaurant. Lokale delikatesser, der serveres i de raffinerede omgivelser, omfatter vildt- og springbuk carpaccio, samt vegetarretter.

"Moder natur er den sande kunstner," som chefkokken Vusi Mbatha siger, "det er den filosofi, vi arbejder ud fra: Benyt enkle ingredienser og transformer dem til noget fantastisk."

 

Vågn op til et rigt dyreliv

Hvis man trækker gardinerne fra inden man går i seng, vågner man med daggryet og kan fange de første tegn på liv udenfor vinduerne.

Floden er det naturlige samlingspunkt for dyrelivet, hvilket betyder, at gæsterne i princippet kan tilbringe hele dagen med at slappe af på balkonerne eller svømme i poolen, mens man er øjenvidne til de mange dyre aktiviteter nedenfor. 

Men, langt de fleste gæster vælger nu at tage med på et game drive med de dygtige guider. 

Hotellet har selvfølgelig også en veludbygget spa- og welness afdeling, hvor man kan prøve alt lige fra en manicure til en Aromaterapeutisk massage.

 

FAKTA

Kruger Shalati har 31 suiter, bestående af 24 Train Carriage Suites og 7 Bridge House Suites, som er skræddersyet til næsten meditativ komfort.

 

Navnet

Toget er opkaldt efter Shalati, en afrikansk krigerdronning.

Shalatis styre går tilbage til det nittende århundrede. Ifølge mundtlig overlevering var hun en af ​​de første kvindelige krigerhøvdinge i Tebula, en lille klan inden for Tsonga-stammen, der levede i bushen omkring Murchison-området i det, der nu er Limpopo-provinsen.

Shalati var ingen almindelig kvinde. Mens de fleste dronninger ville have en modig konge til at slås for dem, ville hun hente en krigsøkse, når hun skulle redde sin klan. Altså, lidt hen ad det vi kender som en Skjoldmø.

 

Priser fra 3.600,- per person

 

The Train on the Bridge
Selati Station & Bridge
Skukuza Rest Camp
Kruger National Park

Tel: +27 (0) 13 591 6000

Email: info@krugershalati.com

Web: www.krugershalati.com