Hop ned til hovedindholdet

Destination: Oversøiske rejsemål

Kobe-kød kroketter

Det er så godt at du må vente 43 år på din bestilling

Hvis du bestiller en æske frosne Kobe-oksekroketter fra Asahiya, en familiedrevet slagterbutik i Takasago City i det vestlige Japans Hyogo-præfektur, vil det tage 43 år, før du modtager din ordre.

Det er ikke en tastefejl. 43 år. Treogfyrre år.

Asahiya blev grundlagt tilbage i 1926 og solgte kødprodukter fra Hyogo-præfekturet - Kobe-oksekød inkluderet - i årtier, før han tilføjede oksekødkroketter til hylden i årene efter Anden Verdenskrig.

Men det var først i begyndelsen af ​​00'erne, at disse friturestegte kartoffel- og oksekødboller blev en internetsensation, hvilket resulterede i den latterligt lange ventetid.

En fuldstændig urentabel forretningsidé

De meget eftertragtede "Extreme Croquettes" er en af ​​fire typer Kobe-oksekroketter, der er tilgængelige hos Asahiya. Har du ikke lige 43 år at vente i? Bare rolig, butikkens Premier Kobe Beef kroketter har en venteliste på kun fire år.

Asahiya begyndte at sælge deres produkter online i 1999, og tilbød, i første omgang, deres Extreme Croquettes som en test.

Efter at have eksperimenteret med e-handel i et par år, indså man, at kunderne tøvede med at betale en stor sum for førsteklasses oksekød online.

Det var dengang, man tog en dristig beslutning, og begyndte at lave overkommelige og velsmagende kroketter, der demonstrerede konceptet for at få kunderne til at nyde kroketterne og så håbe på, at de derefter ville købe Kobe-oksekød. Cirka halvdelen af kunderne gør det, så skønt Asahiya taber penge hver gang de sælger en pakke Extreme Croquettes, så fungerer det som markedsføring og det giver, i sidste ende et overskud.

For at begrænse det økonomiske tab i starten producerede Asahiya kun 200 kroketter om ugen i deres eget køkken, som ligger ved siden af ​​deres butik.

Butikken sælger kun kød, der er produceret i Hyogo Prefækturet, uanset om det er Kobe-oksekød, Kobe-svinekød eller Tajima-kylling. Dvs. fra producenter, som Asahiya kender. 

Produktionen er også blevet øget fra 200 kroketter om ugen til 200 om dagen.

En mand på en mission

Hver æske med Extreme Croquettes, som indeholder fem stykker, sælges for JPY2.700 (Cirka 130,-).

Butikken sender regelmæssigt et nyhedsbrev til ventende kunder og opdaterer dem om det seneste estimat på forsendelserne.

En uge før leveringsdatoen bekræfter butikken endnu en gang leveringen overfor de tålmodige kunder.

Kunder, der modtog kroketter i disse dage, afgav deres ordrer for omkring 10 år siden. Der er 63.000 mennesker i 'kø' fra 1. februar 2024.

Det kan være stressende at have en 40-årig liste over urentable ordrer, der skal opfyldes, især da prisen på Kobe-oksekød og arbejdskraft fortsætter med at stige.

Men noget vigtigere har tilskyndet indehaveren Nitta til at fortsætte, nemlig at få folk til at prøve Kobe-kød.

Et af de mest mindeværdige øjeblikke var, da de fik en ordre fra en kræftpatient, der skulle gennem en operation. Kroketterne var patientens motivation til at gennemgå en operation. Patienten overlevede og har afgivet flere ordrer siden da.

Ved at lade flere mennesker prøve Kobe-oksekød, håber man på at kroketternes berømmelse vil være med til at fremme den lokale industri.

Hvad kan du gøre, hvis du ikke vil vente

Asahiya har nu to lokationer: deres oprindelige butik i Takasago City og en butik i Kobe by. Dens frosne oksekroketter sendes kun indenlandsk.

Selvom Asahiya primært opererer som slagter, kan tilrejsende besøge deres Kobe-butik, hvor de sælger to typer spiseklare takeaway-snacks, kaldet "Tor Road" og "Kitanozaka" kroketter, opkaldt efter nærliggende gader.

"Kitanozaka" bruger magert oksekød og er prissat til JPY360 (Cirka 17,-) hver. "Tor Road" benytter kort lænd og koster JPY460 (Cirka 22,-).

FAKTA

Asahiya  

 

Adresse: 368 Nagashimacho Urayasu, Kuwana, Mie 511-1134, Japan

 

Åbningstider: 11:00 til 21.00

 

Priser: Frokost fra 120,- og middag fra cirka 220,-

 

Kort: Asahiya  tager mod VISA, MasterCard, JCB, American Express, Diners Club

 

Web: Nej, men man er velkommen til at ringe

 

Tlf.: +81-594-41-2983

 

Kilde: CNN , Fotos: Twitter, Gurunavi