Hop ned til hovedindholdet

Destination: Europa

FOTOREPORTAGE

En gang årligt er den britiske hovedstad vært for London Burlesque Festival, hvor der afholdes show ni dage i streg.

Shows der tager publikum rundt og ud i alle afkroge af burlesque-verdenen. Der er shows for mænd, nye optrædende og diverse undergenrer. Festivalen er blevet afholdt siden 2007.

Tekst og foto Carsten Snejbjerg

 

Burlesque slog først rigtigt igennem i 1900-tallet med navne som Josephine Baker, Mae West og Marlene Dietrich. Denne aften er det de nye i faget, som konkurrerer. Der kæmpes om to titler: British Newbie Crown og World Newbie Crown.

 

I Bush Hall er aftenens show i fuld sving og stemningen løssluppen. Emmanuelle Claire er på scenen.
Anna the Hulagan kort før, hun skal på scenen. Burlesque forveksles ofte med striptease, men burlesque drejer sig ikke om selve afklædningen, og performeren har tildækket underliv og brystvorter.
Opvarmning og den sidste afpudsning af showet foregår backstage. Nerverne begynder så småt at indfinde sig. Scarlet Cuffs backstage ved World Burlesque Games
En af de lovende, nye dansere på scenen, Emma La Luna, i Bush Hall.
Allota Bounce er lige kommet af scenen efter sit show med gruppen The Late Night Shop Cabaret. Et show med vampyreffekter og blod.
Det mandelige felt dyster i Burlesque-kunsten på Royal Vauxhall Tavern i det centrale London. Smokin’ Mcqueen på scenen.
Det lune vejr har lokket en del af pigerne ud i baggården for at sminke sig. Om et par timer vil festen foregå indendørs. Elsie Diamond er i klassisk engelsk militærjakke.
Show på en lille bar i Londons centrum, Madam Jojo’s. Deltagerne er ved at gøre sig klar backstage.

 

 

FAKTA

London Burlesque Festival 2024

Torsdag den 15. maj til og med lørdag den 24. maj

Web: conwayhall.org.uk/whats-on/event/london-burlesque-festival/

 

Carsten Snejbjerg, fotojournalist

Interessen for fotografi fik Carsten på en 3.400 kilometer lang cykeltur gennem Kina og Vietnam i 1997. Året efter tog Carsten med rygsæk over land fra Egypten til Thailand, og gennem lande som Syrien, Iran og Pakistan. Dermed var målet sat mod journalisthøjskolen og uddannelsen som fotojournalist. I dag arbejder Carsten som freelancer og har haft billeder i Nye York Times, National Geographic, Le Monde, Stern, Jyllands Posten mm. Carsten har som den eneste dansker vundet Care Award for humanitært fotografi og vundet priser i ind- og udland for sine historier.

Web: carstensnejbjerg.com/