Hop ned til hovedindholdet

Destination: Oversøiske rejsemål

De 5 byer med flest Michelin stjerner i verden

Byerne med flest Michelin stjerner

Tekst Christian Adamsen 

Michelin er den mest anerkendte standard for topkvalitet i restaurationsbranchen i dag. Mærket startede helt tilbage i 1889 i den lille franske by Clermont-Ferrand, da brødrene Andre og Edouard Michelin grundlagde deres nu berømte dækfirma. I dag er der i alt 3.364 Michelin-stjerner spredt ud over hele verden, hvilket er en god undskyldning for lidt gastronomisk globetrotting.

Landet med flest Michelin-restauranter er fortsat Frankrig, mens den by med flest Michelin stjerner i verden er Tokyo og det land, som har flest byer i top 5 er....Japan.

1. Tokyo, Japan

Japans energiske hovedstad er kendt for sit køkken og som verdens kulinariske hovedstad blev Tokyo tildelt 263 Michelin-stjerner fordelt på 200 restauranter i seneste guide. Der var 12 trestjernede restauranter på listen. Hvis du kommer til Tokyo, så prøv at få bord på Nihonryōri Kanda (foto).

2. Paris, Frankrig

Det er ikke nogen overraskelse, at den franske hovedstad er hjemsted for et enestående antal Michelin-restauranter, i alt 199, for at være præcis. 10 af Paris’ restauranter blev tildelt tre stjerner, heriblandt Plénitude på det smukke nye Cheval Blanc (foto). 17 restauranter blev tildelt to stjerner, og 92 fik én stjerne, hvilket gør Paris til en af ​​de bedste destinationer for en Michelin-stjernet kulinarisk oplevelse.

3. Kyoto, Japan

Kyoto viser hvor seriøs Japan er omkring sin mad, og hvor verdensomspændende dens kulinariske industri er. Byen har 108 Michelin-stjernede etablissementer med 192 Michelin-stjerner i alt, herunder otte med tre stjerner. Et must-besøg er Isshisoden Nakamura, grundlagt for over 180 år siden (foto).

4. Osaka, Japan

Japan indtager topplaceringen for rejsende, der leder efter kulinarisk eventyr, med sine tre mest berømte og besøgte byer, der alle er på listen over byer med flest Michelin-restauranter. Som Japans næststørste by er Osaka kendt for sin mangfoldige og sprudlende kulinariske scene, hjemsted for 98 Michelin-stjernede etablissementer og 192 Michelin-stjerner. Blandt andet Ryō-shō som for nyligt blev tildelt to Michelin-stjerner (foto). Ryō-shō kan bedst oversættes til: ”at overgå himlen” og så er standarden sat.

5. New York City, USA

New York Citys gastronomi scene er en af ​​de mest innovative og spændende i verden. Takket være dens smeltedigel af en befolkning bringer dens restaurantscene verdens køkkener til USA, og dens Michelin-guide er en sand afspejling af dette. Byen har 73 Michelin-restauranter med i alt 100 stjerner – heriblandt to nye restauranter, der blev ophøjet til to-stjernet status: Italiensk gourmetrestaurant Al Coro og Saga i finansdistriktetet. Det eksklusive amerikanske Eleven Madison Park holdt fast i sine tre stjerner sammen med French Japanese Chef's Table, ligesom den franske fiskerestaurant Le Bernardin og USA's dyreste restaurant, sushistedet Masa, opkaldt efter sin stifter og chefkok Masayoshi "Masa" Takayama (foto).

 

Kilder: Michelin guiden, BBC, CNN, Near+Far, Statista

 

Top 5 byer og top 5 restauranter

Tokyo

Nihonryōri Kanda

Reservation nødvendig

Ligger i: Toranomon Hills Residential Tower

Adresse105-0002 Tokyo, Minato City, Atago, 1 Chome−1−1 

Telefon: +81 3-6459-0176

Reservationer: omakase.in

 

Paris

Plénitude

Reservation nødvendig

Adresse8 Quai du Louvre, 75001 Paris, Frankrig

Telefon: +33 1 79 35 50 11

Menu: chevalblanc.com

 

Kyoto

Isshisoden Nakamura

Reservation nødvendig

Adresse136 Matsushitacho, Nakagyo Ward, Kyoto, 604-8093, Japan

Telefon: +81 75-221-5511

Reservationer: gnavi.co.jpikyu.com

 

Osaka

Ryō-shō

Reservation nødvendig

Adresse: 570-166 Giommachi Minamigawa, Higashiyama-ku, Kyoto, 605-0074, Japan

Website: http://ryo-sho.jp/

 

New York

Masa

Reservation nødvendig

AdresseThe Shops at, 10 Columbus Cir Floor 4, New York, NY 10019, USA

Telefon: +1 212-823-9800

Menu: masanyc.com

Reservationer: barmasanyc.comopentable.comexploretock.com