Hop ned til hovedindholdet

Destination: Europa

9 nye hoteller i Europa

Det er altid det store spørgsmål, når man skal rejse: Skal man bo hvor man plejer, eller skal man prøve noget nyt?

En ting er sikkert og det er at der er en stor mængde nye hotel åbninger i 2024 i hele verden.

Vi har kigget dem igennem og samlet dem, som er de bedste i Europa, så du kan få en bedre oplevelse.

Af Christian Adamsen

Matca, Transsylvanien (Rumænien)

Matca betyder "dronningebi" på rumænsk – og selvom det officielt er en hyldest til kolonien på stedet (såvel som biavlstraditionen i Transsylvanien), er det også navnet på det hotel, som bidrager med nye niveauer af luksus til Karpaterne bjerge, ikke langt fra byen Brașov.

Transsylvaniens landskaber har længe været en favorit blandt dem, der kender det – Storbritanniens Kong Charles har et hus to timer nordpå – og Hotel Matca fylder sine 16 værelser med regionens ånd, fra håndskårne rustikke træsenge og garderobeskabe til traditionelle tæpper slynget over gulvbrædderne og spartlede vægge.

Hovedhotellet, med spa og lokale indkøbsrestauranter, ligger på tværs af to befæstede bondehuse, og der er også 10 private villaer spredt på grunden. 

Åbnede 1. januar 2024.

Priser fra 2.835,-

The Hotel Maria, Helsinki (Finland)

Når de mørke vinterdage sætter ind i Helsinki, er der en anbefaling man bør lytte til: Masser af lys og masser af wellness.

Hotel Maria åbnede dørene den 15. december og er et moderne klassisk hotel med masser af krom, kobber og duegrå, minimalistiske moderne lysekroner og store vinduer som lukker så meget lys ind som muligt i de meget store værelser.  Hotellet har desuden en wellness Concierge og, for big-spenders, "spa suiter" med badekar på værelset, plus private saunaer og dampbade.

Hotellet strækker sig over fire fredede bygninger, der stammer tilbage til 1885.

Restauranten, Lilja, disker op med lækre finske råvarer på tallerkenen.

Priser fra 2.600,-

The Leinster, Dublin (Irland)

Alt for længe har der kun været plads til ét berømt hotel på Dublins Merrion Square.

Leinsters nytårsforsæt for 2024 er at ændre på det.

Hotellet åbner til februar og bringer en næsten Kit Kemp-stil (Kit Kemp er en britisk hotelejer og designer) af boutique-chic til det formidable torv, med livlige mønstrede sengegavle, der lysner op i de sprøde moderne værelser, moderne irsk kunst, der sprøjtes rundt i de offentlige områder, og en sexet tagrestaurant med udsigt over det georgiske Dublin, der serverer, hold nu fast: Irsk- Fransk-sydøstasiatisk fusionsmad – en kombination af gastronomi, vi ikke hører særligt tit om her på redaktionen. 

Hotellets Collins Club cocktailbar ser ud til at blive et mega stort hit. 

Priser fra 2.200,-

Palazzo Cordusio Gran Meliá, Milano (Italien)

Mange besøgende i Italien springer Milano over og efterlader så meget desto mere plads til dig, og andre læsere af Travel by Nomas, i denne fantastiske by.

Palazzo Venezia blev bygget som et forsikringsselskabs hovedkvarter og stod klar i 1901, dengang eklekticisme var datidens arkitektoniske stil.

På den travle Piazza Cordusio, en kort gåtur fra Duomoen (Domkirken), som du kan se fra taget af hotellet, har dette nye femstjernede hotel meget elegante værelser, en cocktailbar i en skøn gårdhave, og gastronomi fra de italienske øer serveres på taget af bygningen. Der er også en japansk restaurant, Sachi, med en terrasse med udsigt over Duomoen og Galleria Vittorio Emanuele II. 

Hotellet åbnede i december, så kig bare forbi.

Priser fra 6.500,-

Mollie’s, Manchester (England)

I 1962 fik Beatles deres tv-debut i Granada Studioerne i Manchester. 

60 år senere er det på tide at du gør din entré, da stedet – nu kaldet Old Granada Studios – åbner et lidt sexet hotel, som heldigvis lader til at blive overkommeligt rent økonomisk. 

Det legendariske Manchester-vartegn (TV-serien "Coronation Street" blev optaget her, og Sex Pistols fik også deres tv-debut i studierne) bliver genopfundet i år, når Mollies flytter ind. Hotellet med 130 værelser bliver det tredje hotel for budgetmærket skabt af Soho House, som også vil have en privat medlemsklub i bygningen. Mollies spillesteder kombinerer altid Soho House-lite-indretningen med en retro amerikansk stemning, så du kan forvente værelser i boutique-stil (afslappende sengegavle i træ, hyggelige matchende farver på vægge og møbler, terrazzogulve m.m.) med en klassisk spisestue med masser af krom og læder.

Priserne er endnu ikke offentliggjort, men andre Mollies hoteller starter på 600,- Forvent samme prisniveau.

Hotel Taschenbergpalais Kempinski, Dresden (Tyskland)

De gamle bygninger har oftest de bedste historier at fortælle, og denne große Dame, med næsten 300 års historie er ingen undtagelse.

Hotellet var et slot og en tidligere kongelig residens til at starte med. Paladset blev bombet sønder og sammen under Anden Verdenskrig sammen med resten af Dresden, og blev først genopbygget i begyndelsen af ​​1990'erne. Efter en 14-måneders lukning, genåbner hotellet den 16. februar i år.

Kempinski kan bare noget, når det kommer til eksklusiv kvalitet og dette hotel er ingen undtagelse.

Hotellet er mere karakterfuldt end mange andre superlux-hoteller med sans for de lækre detaljer.

Big-spenders vil kunne lide den nye 380 kvadratmeter store Royal Suite, komplet med håndmalede vægge af det franske studie Atelier Hector.

Forvent priser fra 2.000,- op opefter.

Gundari, Folegandros (Grækenland)

Der er 800.000 m2 vildmark at udforske ved Gundari, hvilket betyder, at du måske aldrig kommer væk fra Folegandros, en forholdsvis øde ø i Kykladerne, som er en helt anderledes verden end naboen Santorini.

Hotellet har kun 25 suiter og ligger i et fuglefyldt naturreservat. Glem de blændende hvide facader fra de traditionelle græske ø-hoteller – dette hotel bringer en mere international følelse frem, med kitfarvede vægge, sengegavle, lokalt træ og sten i massevis og private infinity-pools med udsigt over Det Ægæiske Hav.

Det er rå luksus i øde omgivelser til en meget rimelig pris.

Priser fra 2.700,-

The Hoxton Wien (Østrig)

Det startede ganske ydmygt, med et enkelt hotel i Londons trendy Hoxton-distrikt, og har, indtil videre, udviklet sig til et veritabelt imperium af ejendomme i 11 storbyer rundt om i verden - og den 12., åbner i Wien den 24. april 2024.

Valget er faldet på en bygning fra 1950'erne i det tredje distrikt, Landstrasse. Hotellet er designet med en stil fra midten af forrige århundrede, med rigt kornede træsorter og synninger af fløjl i de 196 værelser. Derudover er der den obligatoriske rooftop-bar, en speakeasy i kælderen og et meget ambitiøst auditorium, målrettet konferencer og lignende.

Priser fra 900,-

Romeo Roma, Rom (Italien)

Julie: Åh, Romeo, Romeo, hvorfor er du Romeo?
Fornægt din far, giv afkald på dit navn; nej, sværg blot at du er min kærlighed, så er jeg ikke mer en Capulet.

(Shakespeare)

I slutningen af ​​2008, efter en total renovering og restaurering af det berømte Palazzo Lauro, blev Romeo-hotellet i Napoli indviet. Hotellet revolutionerede byens støvede hotelscene ved at give den fuld gas med prangende luksus. Det har været så vellykket, at det har affødt en lillesøster. Romeo Roma, der åbner i løbet af foråret 2024. Hotellet er et af de sidste projekter fra arkitekten Zaha Hadid før hendes død i 2016. 

ROMEO Roma ligger ved Roms Piazza del Popolo, i et palazzo, der dateres tilbage til det 17. århundrede.

Designet af hotellet integrerer antikke og moderne elementer. Fem af suiterne vil have gamle restaurerede freskomalerier, og dermed sidestille Roms historie med Hadids nutidige arkitektur.

Hotellets gourmetrestaurant, Il Ristorante, styres af Michelin-kokken Alain Ducasse og suppleres af Napoletano, en bistro og bar, der serverer middelhavsinspirerede retter.

ROMEO bliver hjemsted for 74 værelser og et wellnesscenter på 1.200 m². ROMEO Romas yderligere faciliteter vil omfatte en udendørs gårdhave på 2.000 m² med indendørs og udendørs pools, en taglounge og bar samt en international kunstsamling.

Glæd dig, det gør vi.

Priserne kendes endnu ikke.

 

HOTEL FAKTA

Hotel Matca

AdresseStrada Bălăban 280, Brașov 507025, Rumænien

Telefon: +40 757 575 777

Web: matcahotel.com

 

Hotel Maria

AdresseMariankatu 23, 00170 Helsinki, Finland

Telefon: +358 9 88600100

Web: hotelmaria.fi

 

The Leinster, Dublin (Ireland)

Adresse7 Mount Street Lower, Dublin 2, D02 WK33, Irland

Telefon+353 1 233 6000

Web: theleinster.ie

 

Palazzo Cordusio Gran Meliá, Milano (Italien)

AdresseP.za Cordusio, 2, 20123 Milano MI, Italien

Web: melia.com/en/hotels/italy/milan

 

Mollie’s, Manchester (England)

AdresseQuay St, Manchester M60 9EA, Storbritannien

Telefon: +44 161 832 9090

Web: mollies.com/manchester/

 

Hotel Taschenbergpalais Kempinski, Dresden (Tyskland)

AdresseTaschenberg 3, 01067 Dresden, Tyskland

Telefon: +49 351 4912 0

Web: kempinski.com/en/hotel-taschenbergpalais

 

Gundari, Folegandros (Grækenland)

AdresseΠετούσης 840 11, Grækenland

Telefon+30 693 686 1242

Web: https://www.gundari.com/

 

The Hoxton Vienna (Østrig)

AdresseGewerbehaus, Rudolf-Sallinger-Platz 1, 1030 Wien, Østrig

Web: https://thehoxton.com/vienna/

 

Romeo Roma, Rom (Italien)

AdressePiazza dell'Emporio, 28, 00153 Roma RM, Italien

Telefon: +39 06 3211 0120

Web: romeo.roma.it/

 

NB! Vi anbefaler ALTID, at man køber sin rejse gennem et rejsebureau, som er medlem af Rejsegarantifonden.

Web: www.rejsegarantifonden.dk/