Hop ned til hovedindholdet

3 nye hoteller i Afrika

Der åbner ofte nye hoteller på tværs af Afrika

Vi har kigget de fleste af de nye hotel åbninger igennem og har fundet frem til tre, som er lidt ud over det normale.

Af Christian Adamsen

The Residence Douz (Tunesien)

Lige nu svæver temperaturerne omkring behagelige 21 grader i Douz (19. januar 2024).

Douz er en by i Kebili Governorate i det sydlige Tunesien, kendt som "porten til Sahara." Ad landevejen ligger den 31 kilometer sydvest for Blidet, 125 kilometer sydøst for Tozeur og 475 kilometer syd for den tunesiske hovedstad Tunis – og heldigvis er dette hotel netop åbnet.

50 hvidkalkede villaer med fladt tag spreder sig rundt på grunden mellem palmetræer med indretning inspireret af den lokale tradition: minimalistiske trækonstruktioner, lamper i messinglanterne-stil, lædersofaer og enkle træstole.

Der er to restauranter og man kan få arrangeret privat ørkenspisning efter ønske, samt et hammam og spa. Udflugter arrangeres med jeep, quadbike eller på en kamel - til nærliggende steder som en saltsø og ørkenvarme kilder. De semi-underjordiske hulehuse i Matmata er inden for en dagstursafstand, ligesom Toujane, der er berømt for sine håndvævede tæpper.

Priser fra 2.600,-

Kibale Lodge (Uganda)

Volcanoes Safaris er kendt for sine økoturisme lodges på topniveau i Uganda og Rwanda, og har været kendt for netop det i mere end to årtier. Den nye åbning i Kibale National Park er for chimpanseelskere. Parken har et samfund på over 1.000 chimpanser – den art, der er tættest på os mennesker - samt 12 andre slags primater.

Lodgen spreder sig over et 150 hektar stort område med en fantastisk udsigt over Rwenzori-bjergene, Queen Elizabeth-sletten og den berømte Kazinga Channel, som forbinder Lakes Edward og George, og hvor flodheste ofte krydser. Tilladelser til at spotte chimpanser er billigere end gorillatrekking - hvilket hjælper på priserne.

Hotellet åbner i sektioner; tre bandaer (traditionelle hytter) åbner i maj og fem mere åbner ved udgangen af ​​2024. Der vil også være spa, sauna og pool.

Priser er endnu ikke tilgængelige for Kibale Lounge

Voaara, Sainte-Marie (Madagascar)

Hvad er mere idyllisk end Madagaskar?

Prøv en af øerne ud for selve Madagaskar, nemlig Sainte-Marie, en ø ud for den nordøstlige kyst på kun 60 km. i længden og 5 km. i bredden.

Øen bliver hjemsted for dette lille feriested med otte bungalows og en villa.

Ejeren, Philippe Kjellgren, er ikke ”Hr. Hvem-som-helst” i hotelbranchen. Philippe er hotelelsker snarere end en hotelejer, og hans viden om hoteller og hoteldrift, han givet ham den uofficielle titel ”Som værende for luksushoteller, hvad Michelin-guiden er for restauranter”.

Han har bygget dette hotel inspireret af sine yndlingsretreats rundt om i verden og har tilføjet det hele et skud bæredygtighed. F.eks. vil 80% af de medarbejdere, som ansættes, være lokale. En del af overskuddet går til lokale formål, ligesom træ og lokale sten brugt i bygningerne er rent genbrug.

Dette er barfodet luksus – villaens stue er åben ud mod elementerne, og i hele resortet vil du bo omgivet af natur, f.eks. pukkelhvaler. 

Hotellet åbner med to restauranter, som stiger til fem, efterhånden som de nye bungalows bygges.

En spa er også planlagt til senere i 2024.

Det forventes at hotellet vil vokse fra de nuværende otte bungalows til 45 indenfor et par år.

Tip: Besøg stedet så tidligt som muligt, inden de når op på de 45 bungalows.

Priserne kendes endnu ikke.

HOTEL FAKTA

The Residence Douz (Tunesien)

AdresseTourist Rout, Douz 4260, Tunesien

Telefon: +216 31 323 238

Web: cenizaro.com/theresidence/tunis-dz

 

Kibale Lodge (Uganda)

Hovedkontor: Volcanoes UK Limited, 402 Linen Hall, 162-168 Regent Street, London, W1B 5TE

Telefon Rwanda: +250 (0) 252 502 452
Telefon Uganda: +256 (0) 414 346 464

Web: volcanoessafaris.com/kibale-lodge/

 

Voaara, Sainte-Marie (Madagascar)

Web: https://voaara.com/

 

NB! Vi anbefaler ALTID, at man køber sin rejse gennem et rejsebureau, som er medlem af Rejsegarantifonden.

Web: www.rejsegarantifonden.dk/