Asiatisk luksus på fransk manér
Med sin adresse på rue saint-honoré, kun få skridt fra place vendôme, der er en af de mest stilfulde pladser i verden, kunne Mandarin Oriental i Paris ikke ligge bedre. Dette femstjernede hotel, som er kendt for sin legendariske service, er en hyldest til moden og den kunstnerisk kreativitet.
Tekst: Pernille Le Marc Foto: PR
På rue Saint-Honoré i det 1. arrondissement – den prestigefulde gade, hvor alle de store luksusbrands som Hermès, Louis Vuitton og Chanel ligger på rad og række – har Mandarin Oriental siden 2011 ydet ekstraordinær service til rejsende på gennemfart i den franske hovedstad. Hotellet, som siden 2014 har kunne bryste sig af titlen ’palads’, er opført i en historisk art deco-bygning fra 1930erne, som blandt andet har huset en imponerende balsal, Bal Valentino, frem til 1890 og cirkusset Nouveau Cirque frem til 1926. Hotellet råder over 138 værelser og suiter, en spa på 900 kvadratmeter samt tre restauranter og en bar, der drives af mesterkokken Thierry Marx. Værelserne har en gennemsnitlig størrelse på 40 kvadratmeter, mens de mere komfortable suiter når helt op på 350 kvadratmeter. Alle værelser har udkig enten til den dyre gade eller til hotellets frodige have – eller til begge.
FRANSKE KRÆFTER
Da vi, en familie på to voksne og to børn, ankommer til hotellet, bliver vi i receptionen mødt af 138 Swarovski-krystalsommerfugle, som hænger fra loftet og glimter. De store panoramavinduer giver frit udsyn til den frodige have i midten af hotellet, hvor kameliaer og andre farverige planter står i fuld flor. Fra lobbyen og op til værelset oplever vi en moderne indretning, som på delikat vis blander franske inspirationer med asiatiske strejf.
”Vi forsøger ikke at blive et asiatisk hotel midt i Paris. Vi er frem for alt franske,” fastslår Guillaume Chapalain, som er hotellets PR manager. For at give hotellet det ønskede franske touch har man sendt bud efter de bedste: Philippe Leboeuf, der tidligere har været på den franske institution, Crillon, er udnævnt til direktør. Restaurationen ledes som sagt af den franske darling og stjernekok Thierry Marx. Og indretningen er betroet til Sybille de Margerie, som blandt andet også står bag luksushotellet Cheval Blanc i Courchevel. Til indretningen af Mandarin Oriental fandt hun blandt andet inspiration i den franske modekultur, og resultatet er et væld af flotte detaljer, broderier, douce farver, interessante materialevalg og overlappende elementer. Som prikken over i’et hænger der i lobbyen en sommerfugl (hotelkædens varetegn) broderet af det parisiske værksted, Lesage, og på værelserne står der shampoo og cremer fra det ikoniske duftlysmærke Diptyque. Der stod også Frankrig på programmet, da den franske skomager Christian Louboutin fra den 11. til den 30. december 2017 installerede sin Nail Bar i lobbyen på Mandarin Oriental. Her kunne nail addicts komme forbi hotellet for at få lagt neglelak i en bred pallette af strå- lende farver skabt af Christian Louboutin.
BØRNENE I CENTRUM
En personlig velkomst venter os, da vi ankommer til vores værelse. På sofabordet står kager, frugt og juicer linet op. En miniatureudgave af Eiffeltårnet i chokolade tiltrækker hurtigt børnenes opmærksomhed, men Asien har trods alt også fået lov at komme med til bords i form af små chokoladeslikkepinde formet som pandaer. I hver af de to tremmesenge ligger en stor plyspanda, en toilettaske med cremer fra det parisiske børnemærke Bonpoint, en vaskesvamp med elefanthoved og en pyjamas designet specielt af Paul Smith him self for Mandarin Oriental. Her emmer af afslapning for hele familien, og der går ikke mange minutter, før vi har fundet os til rette. Med ét fjernsyn i stuen, ét i soveværelset og ét i badeværelset, bliver der ingen kamp om fjernbetjeningen. På kontorbordet ligger et malehæfte og fem farveblyanter til dem, der har lyst til at tegne. Og i magasinholderen står de senestes udgaver af Vogue og Vanity Fair. Der er kort sagt tænkt på alle.
Og når lykken er gjort på værelset, kan vi fortsætte ned i hotellets spa, hvor børn er mere end velkomne. På væggene projekteres sommerfugle, der flyver poetisk ind og ud mellem hinanden, og langs den 14 meter lange pool står fredfyldte alkover indrettet med bløde puder og madrasser.
EN TANKE TIL MILJØET
Siden åbningen i 2011 har Mandarin Oriental været engageret i bæredygtig udvikling. Blandt andet har hotellet lanceret et miljøvenligt initiativ, som har til hensigt at involvere gæsterne. Når man booker et værelse på hotellet, kan man således tilvælge muligheden Act for the Planet, hvormed man for et symbolsk beløb på otte euro er med til at plante et træ. Når man efterfølgende logger ind på sin konto på hjemmesiden www.purprojet.com kan hver træejer få adgang til sit certifikat, plantagens georeference samt alle oplysninger om træet og de deltagende aktører. Mandarin Oriental er det første hotel i Frankrig, der har opnået HQE-certificeringen (High Environmental Quality), hvilket betyder, at det bruger 20-30 procent mindre energi end en ikke-certificeret bygning.
I den indre have er der anlagt hundrede sorter af bu ske og træer, og de grønne områder vandes ved hjælp af et dryppesystem, som bidrager til udviklingen af vedvarende energi. Derudover er Mandarin Oriental vært for 50.000 bier, der holder til på hotellets tag, og som producerer 30 kilo honning om året, hvoraf en del bliver brugt af hotellets chefkok, Thierry Marx, og kagemester, Pierre Mathieu. Endelig har gæsterne mulighed for at sige nej tak til at få skiftet håndklæder og sengetøj hver dag, og gør de det, bliver de belønnet med en lille krukke hjemmelavet honning som tak for deres engagement.
TILFREDSE MAVER
Hotellets champagnebar, Bar 8, tilbyder en intim atmosfære, hvor hver eneste detalje tæller: den massive bar skåret ud i marmor, ædelstenene der beklæder de mørke vægge, krystallerne der hænger ned fra loftet som sarte dråber af regn. I forlængelse af Bar 8 ligger Sur Mesure. Sur Mesure er navnet på hotellets Michelin-restaurant, hvor Thierry Marx arbejder med interessante former, farver, teksturer og temperaturer.
En molekylær techno-menu serveret i et hvidt og nærmest klinisk interiør. Så hvidt og klinisk, at vi holder os fra at slæbe børnene med derind. I stedet tager vi dem med på den lidt mere afslappede restaurant Camélia. Den er anlagt som en integreret del af haven og opført som små luksusalkover, der rejser sig side om side med træer og blomster. Når vejret tillader det, åbnes alkoverne op, så gæsterne kan komme endnu tættere på naturen. Her serveres et bredt udvalg af gourmetmad, og det er også her, der hver eftermiddag rettes an til hotellets berømte Tea Time, som er et hit blandt pariserne. Og når nu vi er ved de søde sager, kan man ikke forlade Mandarin Oriental uden at aflægge hotellets Cake Shop et besøg. Allerede fra klokken syv hver morgen strømmer det til med forretningsmænd og modedronninger, der skal ind at have en kaffe og en citronkage to go. Så inden vi tjekker ud næste morgen, skal vi selvfølgelig også forbi Cake Shop, så vi kan få et sødt minde med på vejen.